Ce sunt hemoroizii?

Nu exista o definitie precisa pentru hemoroizi, dar pot fi descrisi drept mase de tesuturi sau vene umflate din zona rectului sau anusului dvs.

Desi majoritatea persoanelor cred ca hemoroizii sunt fenomene anormale, adevarul este ca hemoroizii sunt prezenti la toti oamenii. Doar atunci cand venele hemoroidale se maresc foarte tare, hemoroizii pot crea probleme si pot fi priviti ca o boala.
Desi hemoroizii apar la toate persoanele, ei se maresc si cauzeaza probleme doar in 4% din cazuri. Hemoroizii care pot cauza probleme sunt regasiti in mod egal atat la femei cat si la barbati, si la varste intre 45 si 65 de ani.

Anatomia hemoroizilor.

Arterele care asigura sangele in canalul anusului, coboara in canal dinspre rect si formeaza o retea de artere care comunica intre ele in jurul canalului anal. Datorita acestei acestei retele bogate de artere, vasele de sange hemoroidale au o provizie de artere de sange.
Astfel se explica de ce sangerarea provocata de hemoroizi are o culoare de rosu aprins (sange arterial) fata de sangele rosu inchis (sange venos), si de ce sangerarea provocata de hemoroizi poate fi uneori severa.
Venele anale dreneaza sangele din canalul anal si din hemoroizi. Aceste vene dreneaza sangele in doua directii. Prima directie este in sus, in rect, iar a doua este in jos, sub pielea care inconjoara anusul.

Formarea hemoroizilor.

Daca hemoroizii sunt localizati in susul canalului anal, este numit hemoroizi interni. Daca sunt localizati in capatul cel mai jos al canalului anal, langa anus, sunt numiti hemoroizi externi.
Tehnic, diferenta dintre hemoroizii interni si hemoroizii externi este facuta in functie de locul unde sunt localizati hemoroizii: deasupra sau dedesubtul pielii anale (linia dintata).
Asa cum am vazut mai sus, pernitele hemoroidale din canalul anal superior constau din vase de sange si din tesuturile care le sustin.

Atunci cand se formeaza hemoroizii interni mariti, vasele de sange ale pernitelor anale se umfla iar tesuturile care le sustin se maresc. Masa umflata de tesuturi si vase de sange iese din canalul anal cauzand probleme.
Spre deosebire de hemoroizii interni, nu este foarte clar cum iau nastere hemoroizii externi.

Un comentariu: