Hemoroizii sangeranzi

Orice sangerare provenita din corpul dvs. este intotdeauna un motiv de ingrijorare si ceva ce trebuie neaparat tratat cat mai curand posibil. In ceea ce priveste hemoroizii sangeranzi, exista cateva cauze si tratamente descrise mai jos, care ar putea ajuta persoanele ce sufera de hemoroizi sangeranzi.

Ce se afla in spatele hemoroizilor sangeranzi?

Sangerarea in timpul defecatiei poate fi un semn ca aveti hemoroizi interni. Daca observati sange pe hartia igienica sau in vasul de toaleta, acesta este un indicator pentru hemoroizii sangeranzi.

Sangele nu provine de la hemoroizii externi. In acest caz, mai mult ca sigur este vorba de rezultatul unei fisuri anale. Hemoroizii trombozati sangeranzi apar atunci sangele se aduna intr-o vena umflata, devenind cheag, in afara anusului. Aceste tipuri de hemoroizi sunt de obicei insotite de durere, umflaturi si mancarimi. Sangereaza doar atunci cand exista frictiune asupra lor.

Hemoroizii sangeranzi pot fi deseori detectati dupa culoarea sangelui, de un rosu aprins. Hemoroizii sunt definiti ca niste vene umflate sau strangulate. Daca aceste vene sunt intinse in timpul incordarii datorata defecatiei sau daca un scaun foarte tare zgarie acea zona, se pot dezvolta hemoroizii sangeranzi. Sangerarea excesiva este rara si nu rezulta de obicei in anemie sau hemoragie severa.

Daca dintr-un motiv anume nu puteti controla hemoroizii sangeranzi, mergeti la doctor imediat.

Este vorba de hemoroizi sangeranzi sau de altceva?

Doar pentru ca sangerati din anus nu inseamna neaparat ca aveti hemoroizi interni sau hemoroizi externi iritati. Simptomele pentru hemoroizii sangeranzi pot reflecta niste afectiuni mai serioase. De exemplu, sangerarea rectala poate fi un semn pentru hemoroizi, infectii sau leziuni ale tesuturilor rectale si cancer. Polipii sunt de asemenea foarte asemanatori cu hemoroizii pentru ca ambele afectiuni se manifesta ca niste formatiuni tisulare care ies afara din invelisul rectului.

Diagnostic si tratament pentru hemoroizii sangeranzi

Hemoroizii sangeranzi necesita in mod sigur un tratament mai aprofundat. Daca un doctor va suspecteaza de hemoroizi sangeranzi, s-ar putea sa fie nevoie sa va supuneti unei colonoscopii sau unei sigmoidoscopii.

Sunt niste procedee ce nu dureaza foarte mult timp, dar destul de stanjenitoare si inconfortabile, in care un doctor introduce un mic dispozitiv in rect pentru a vedea invelisul intestinal si zonele in care apar de obicei hemoroizii.

Tratamentul pentru hemoroizii sangeranzi poate include scleroterapia, un tratament ce presupune injectarea unei chimicale, ca de pilda 5% fenol in ulei vegetal, in zona cu hemoroizi. Aceasta solutie chimica tinde sa opreasca sangerarea.

Alte operatii mai invazive, precum hemoroidectomia, nu sunt de obicei folosite pentru hemoroizii sangeranzi.

Tratamente naturale pentru hemoroizii sangeranzi

* Semintele de struguri au fost folosite de europeni pentru a stopa inflamatia si durerea asociate cu hemoroizii sangeranzi.
* Coada soricelului este o planta medicinala care trateaza atat hemoroizii sangeranzi cat si alte rani.
* Otetul de mere a fost intotdeauna cunoscut pentru faptul ca opreste hemoroizii sangeranzi daca amestecam doua lingurite de otet de mere cu un pahar de apa si bem in timpul fiecarei mese.
* Piperul rosu a fost mereu folosit pentru imbunatatirea fluxului sanguin din corp. Este recomandat sa amestecati intre ½ si 1 lingurita de piper rosu cu un pahar de apa si sa beti mai multe zile la rand, pana cand hemoroizii sangeranzi dispar.

Termo-terapia presupune folosirea caldurii pentru o perioada intre 2 si 4 saptamani pentru a micsora hemoroizii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu